icon-envelopeZahtev za ponudu

O našim projektima

Klimatske promene su jedan od najvećih izazova sa kojima se svet danas suočava.
Samo 1,5 stepeni Celzijusa deli nas od prekoračenja granice globalnog zagrevanja, sa razornim uticajem na životnu sredinu i kvalitet našeg života.
Zato smo u TeraSteel-u kroz projekat Planet Passionate postavili konkretne ciljeve za narednih 10 godina u 4 glavna pravca: energija, ugljenik, kružnost i voda.
Energija

Energija

80% potrošnje električne energije će se proizvoditi direktno u fabrici počevši od 2024. godine kroz instalirane solarne elektrane.
Ugljenik

Ugljenik

· Sadnja više od 5.000 sadnica do 2030. godine u cilju smanjenja emisije ugljenika u atmosferu.
· 40% opreme (viljuškari, kombiliftovi) biće električni do 2024..
· Svi službeni automobili moraju imati nultu emisiju štetnih gasova do 2030.
· 50% kupovine novih službenih automobile će biti električni automobili do 2025.
Kružnost

Kružnost

· 30.000 PET boca će biti sakupljeno i reciklirano do 2025.
· Nulta recikliranog otpada kompanije na deponiji do 2027.
Voda

Voda

· 200.000 litara reciklirane kišnice počevši od 2025.
· Smanjenje potrošnje vode iz mreže za 50% počevši od 2025.
· 7 projekata čišćenja rečnih korita do 2030.

Zašto Planet Passionate?

​Održivi razvoj poslovanja označava pre svega dobru strategiju, izvan brojeva. Održivost u poslovanju znači sposobnost razvoja sa minimalnim uticajem na prirodne resurse, stvaranje „više sa manje”.

Podrazumeva implementaciju održivih rešenja sa jasnim ciljevima u pogledu potrošnje energije iz obnovljivih izvora, smanjenja emisije ugljenika, kružnosti materijala u prirodi i uštede rezervi vode za piće.​

Dan planete Zemlje

U parku Kralja Petra I, u Leskovcu, organizovali smo akciju pod nazivom „Da planeta diše još više“, i zajedno sa lokalnom zajednicom zasadili nove sadnice.

Fotonaponskih panela

U našoj fabrici u Leskovcu, instalirano je 3025 fotonaponskih panela koji će obezbediti 100% energije koja se iz godine u godinu troši u našim proizvodnim procesima. Štaviše, postali smo proizvođači električne energije. Proizvešćemo 239 % energije koja se troši, a višak će biti usmeren u nacionalnu elektrodistributivnu mrežu.

Sadnja novih sadnica

Zajedno sa lokalnim volonterima zasadili smo preko 2.000 sadnica smrče i ariša, na površini od 6.000 m2 u Bistrici, Rumunija.

Međunarodni dan dece

Organizovali smo lep edukativni događaj za mališane u fabrici TeraSteel, povodom Svetskog dana dece. Našoj deci smo prikazali prezentaciju o zaštiti životne sredine, navodeći ih da poštuju našu planetu i brinu o njoj. Za kraj ove akcije, deca su crtala crteže i pokazala šta su naučila na ovom događaju.

Međunarodni dan bez plastičnih kesa

Organizovali smo akciju pod nazivom „Treger za ceger“ i vršili zamenu plastičnih kesa za ekološke. Prolaznici su takođe informisani o opasnostima plastike po životnu sredinu i o doprinosu koji mogu doneti našoj planeti.

Planinska skloništa

Održivim materijalima podržali smo izgradnju planinskog skloništa na Rodna planini.

Fotonaponski paneli

Odvojili smo sredstva za donaciju solarnih panela planinskom skloništu koje nije imalo priključenu električnu energiju.

Čišćenje reka

U našoj kompaniji započeli smo konkretne akcije smanjenja potrošnje, tako da smo za godinu dana prikupili i reciklirali približno 500m3 kišnice. Štaviše, aktivno smo uključeni u čišćenje rečnih korita u oblastima u kojima poslujemo, kao i u obnavljanju prirodnih ekosistema. Zajedno činimo svet boljim!

Srećan dan deteta svim mališanima!

Osvrćući se na značaj dece i činjenicu da su deca zapravo nezaobilazna tačka svakog društvenog sloja, danas svoju pažnju posvećujemo njima, zajedno se družimo i učimo koliki značaj priroda ustvari ima i kako možemo doprineti njenom očuvanju.
Učitavanje...